Meny Stäng

Skridskor och utrustning

Hyrskridskor

Bra skridskor gör det lättare att komma i gång med sin konståkning. Skridskorna man köper i vanliga sportaffärer är oftast instabila och har en sämre skena vilket gör det svårare att åka helt enkelt. Klubben har bra skridskor för uthyrning. Vill ni köpa nya/begagnade skridskor så kan vi hjälpa till.Köp inte skidskor på egen hand rådfråga alltid innan.  Är ni fundersamma kring skridskor, hör gärna av er till  info@kalmarkonstakning.com

Slipning av skridskor

Vi slipar endast ”riktiga” konståkningsskridskor som är köpta/hyrda hos oss eller köpta från specialbutik. Skridskor från sportaffärer som tex stadium och intersport slipas i sportaffären.

Slipning av skridskor 1:a helgen i varje månad.

Ställ skridskorna i skridskoförrådet i den vita backen. Tag en lapp från anslagstavlan och fyll i den och lägg den i en av skridskorna. Slipade skridskor ställs tillbaka på samma plats. 

OBS! tänk på att inte åka på plast is eller ute is med era ”riktiga” konståkningsskridskor. Då blir de oslipade.

Kontakta info@kalmarkonstakning.com 

Skridskovård

Något som är ett måste för att skydda sina skridskor är skridskoskydd! Ett tips är att lära barnen att man aldrig går av isen utan hårda skridskoskydd. När träningen är färdig torkar man av sina skenor med en mjuk trasa och sätter på ett par mjuka skenöverdrag. De hårda skridskoskydden har man aldrig på för jämnan, då rostar skenan och skridskon förstörs. Är man i behov av skridskoskydd och dylikt finns sådant till försäljning i förrådet vid träningshallen.


Hjälm

Det är obligatoriskt med hjälm, aktivitetshjälm eller hockeyhjälm, (cykelhjälmar som inte täcker nacken ska inte användas på isen), hjälmen måste också sitta stadigt.
Se till att storleken är justerad och att den sitter så att den skyddar både panna och nacke.
Sätt gärna en lapp med barnets förnamn fram på hjälmen för att underlätta för våra tränare.

Kläder

På träningen bör man ha kläder som är smidiga och ger full rörlighet, till exempel fodrade fritidsbyxor, träningsoverall, underställ, polotröja, fleece och vantar. Se till att kläderna är rena – det får inte finnas grus och smuts på den eftersom det kan hamna på isen och göra att barnen ramlar och slår sig om de åker på gruset. Dessutom blir skridskorna förstörda.

Klubbjacka

På https://skateparadice.se/foreningar/kalmar-kk/ kan du köpa klubbjacka med Kalmar konståkningsklubbs logga på ryggen. Jackan kostar 645 kr och för 50 kr extra kan du få ditt namn broderat på framsidan.