Meny Stäng

Funkisåkning

Funkisåkning – skridskoåkning för funktionshindrade

Är du intresserad av Funkis kontakta: info@kalmarkonstakning.com

Lokal: Träningshallen.

Vem kan komma? Bra att veta:

Tre selar finns förankrade i taket för åkare som kommer direkt från rullstol eller kan gå helt själva.

Selarna fungerar som ett extra stöd för att våga ”Prova på”, vilket gör att max 3 elever kan åka i ”Nofall”-selarna samtidigt. Helt utan att riskera att ramla!

Mellan 10-25 minuters åkning i sele, brukar vara lagom för varje elev.

De som orkar lite mer erbjuds dock alltid åka 2 ggr 10-20 min, med lite vila mitt i passet (om tid och plats i selarna tillåter detta). De som har åkt tidigare och hittat sin balans på Skridskorna fint, åker ibland även utan sele, efter en liten stund i sele.

Vänligen meddela innan om eleven helst inte önskar/ har tålamod att vänta på sin tur, så bokar vi en tid då vi vet att de kan få komma ut i selen direkt.

Hör av er gällande vilka särskilda behov vi tränare bör veta om och ta hänsyn till.

Ett mycket nära samarbete med ledsagare och föräldrar är viktigt för oss tränare, för att kunna skapa en så positiv Skridsko-upplevelse som möjligt!

Avgifter
Medlemsavgift (obligatoriskt)

200 kr betalas en gång per säsong. Familjemedlemskap 500 kr. 100 kr/pass (Medlemsavgift obligatoriskt)

Faktura på avgiften kommer att skickas i sluter av terminen.

Hyrskridskor
Det finns möjlighet att hyra skridskor och hjälm per gång.
Pris: 50 kr/gång

Anmälan och information
Du anmäler dig genom att skicka ett mail till: info@kalmarkonstakning.com

Nya medlemmar i klubben registrerar kontaktuppgifter i Medlemsregister Uppgifterna används främst för att möjliggöra registrering av Närvaro / Aktivitetsbidrag, samt för att kunna delge våra medlemmar viktig information inom klubben.

Hjälm
Det är obligatoriskt med hjälm, aktivitetshjälm eller hockeyhjälm, (cykelhjälmar som inte täcker nacken ska inte användas på isen), hjälmen måste också sitta stadigt.

Se till att storleken är justerad och att den sitter så att den skyddar både panna och nacke.

Kläder
På träningen bör man ha kläder som är smidiga och ger full rörlighet, till exempel fodrade fritidsbyxor, träningsoverall, underställ, polotröja, fleece och vantar. Se till att kläderna är rena – det får inte finnas grus och smuts på den eftersom det kan hamna på isen och göra att barnen ramlar och slår sig om de åker på gruset. Dessutom blir skridskorna förstörda.

Skridskovård
Det är viktigt att skridskorna är välslipade för att kunna åka lättare.

OBS! Gå aldrig med skridskorna utan skridskoskydd, då förstörs slipningen och golvmattorna blir förstörda, använd skridskoskydd av hårdgummi.
Skenorna behöver torkas av efter varje träning för att inte rosta. Låt skridskorna torka ordentligt efter ett träningspass och förvara skridskorna utan skydd (eller med mjuka skydd).

Klubben har försäljning av skridskoskydd

För mer info eller frågor kontakta: